Kaneyoshi Saku Shiro3 Μαχαίρι Yanagiba 27 εκ

285,00ΚΩΔ.: 30565

Άμεση αποστολή! (can be backordered)

Κατασκευαστής: Kaneyoshi Saku

Κωδικός: 30565

Κατηγορία: Φιλετάρισμα, σούσι

Μήκος λεπίδας: 27 εκ

Μήκος λαβής: 15 εκ

Υλικό λεπίδας: Ανοξείδωτο ατσάλι

Σκληρότητα λεπίδας: 61 ±1 βαθμοί Rockwell

Υλικό λαβής: Ξύλο

Βάρος: 210 gr

  • ΥΛΙΚΟ ΛΕΠΙΔΑΣ

    Shiro 3 +σίδερο (2 στρώσεις)
  • ΜΗΚΟΣ ΛΕΠΙΔΑΣ

    24 εκ.
  • ΥΛΙΚΟ ΛΑΒΗΣ

    Ξύλο Μαγνόλιας
  • Περιγραφή

  • Οδηγίες

  • Ακόνισμα

  • Συντήρηση

Περιγραφή

Το μαχαίρι Kaneyoshi Saku Japan είναι ιδανικό για κοπές μαλακών υλικών. Είναι τέλειο για σούσι, ψάρι, κρέας ή λαχανικά. Γνωρίστε το παραδοσιακό γιαπωνέζικο μαχαίρι που είναι ακονισμένο μόνο από τη μία πλευρά για απόλυτα ακριβές και γρήγορο κόψιμο. Με την παραδοσιακά αιχμηρή και σκληρή του λάμα, που είναι όμως κατασκευασμένη από ατσάλι Shiro 3 (περιέχει και σίδηρο). Το ατσάλι Shiro 3 περιέχει άνθρακα, πυρίτιο και μαγγάνιο και συνήθως είναι στην κλίμακα των 61 βαθμών Rockwell. Λάμα που χάρη στη σύνθεση του μετάλλου έχει μεγάλη αντοχή. Η Kaneyoshi είναι μία μικρή παραδοσιακή οικοτεχνία κατασκευής σπαθιών Katana και παράγει ακριβώς τέσσερα είδη μαχαιριών σεφ. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή δαμασκηνών μαχαιριών δύο στρώσεων μονής γωνίας, σύμφωνα με τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα πρότυπα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ατσάλι Shiro 3 περιέχει 0,80% άνθρακα και 0,90% μαγγάνιο, αποτελεί ένα από τα πιο αιχμηρά μέταλλα για μαχαίρια κουζίνας, αλλά δεν είναι ανοξείδωτο. Για τη σωστή του συντήρηση και την αποφυγή εμφάνισης σκουριάς απαιτείται πολύ προσεκτικό καθάρισμα και στέγνωμα μετά από κάθε χρήση. Επίσης προτείνουμε πριν αλλά και μετά από κάθε χρήση να αλείφεται τη λάμα με λάδι.

Οδηγίες

Τοποθετείστε το λαδάκονο σε μία μέγγενη ή σε μία βάση από μπετόν για σταθερότητα κατά το ακόνισμα. Κρατείστε από την λαβή με το ένα χέρι και από την άκρη της κόψης με το άλλο (κυρίως δείκτη και μέσο). Εμποτίστε με νερό η λάδι μηχανής και ξεκινήστε περιστροφικές κινήσεις σε γωνία 30 μοιρών από το τέλος της κόψης ή από την μύτη της προχωρώντας από την μία άκρη στην άλλη. Εναλλάξτε τις πλευρές έως ότου μείνετε ευχαριστημένοι από την απόδοση της κόψης.

Το μικρό μέγεθος του κόκκου αλλά και η μεγάλη ευστάθεια της κρυσταλλικής δομής της πέτρας επιτρέπει
μεγάλη ταχύτητα λείανσης αλλά και την απόκτηση υψηλής ποιότητας λεπίδα. Η πέτρα μπορεί να
χρησιμοποιηθεί και για την δημιουργία άλλα και το φινίρισμα κάθε είδους λεπίδας. Η επεξεργασία της λεπίδας
από το ακόνι ακολουθεί τα κάτωθι στάδια

1. Στάξιμο λίγων σταγόνων λαδιού (οποιοδήποτε καθαρό λάδι φυτικής προέλευσης) πάνω στην πέτρα.
Προσοχή η πέτρα δεν πρέπει να είναι ποτέ στεγνή. Η παρουσία του λαδιού αποτρέπει την
απόφραξη των πόρων της πέτρας από ρινίσματα αφαιρούμενο χάλυβα
2. Τρίψιμο της λεπίδας κατά μήκος των «νερών” της πέτρας κρατώντας μια γωνία κλίσης από 20 έως
30 μοιρών. Μια γωνία κάτω των 20 μοιρών θα δημιουργήσει μια λεπίδα υπερβολικά λεπτή και
συνεπώς εύθραυστη ενώ μια γωνία μεγαλύτερη των 30 μοιρών οδηγεί σε λεπίδες βραχύχρονης
αποτελεσματικότητας . Η κίνηση του χεριού προσομοιάζει με 1 προσπάθεια να κόψουμε με το
μαχαίρι μια λεπτή φέτα από την πέτρα.
3. Επανάληψη της κίνησης προς την αντίθετη φορά και πάντα με την ίδια γωνία. Το τρίψιμο της
λεπίδας με την πέτρα πρέπει να επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί και μέχρις ότου η λεπίδα
αποκτήσει την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Ακόνισμα

Χρησιμοποιείστε ένα αδαμάντινο εργαλείο ειδικά κατασκευασμένο για ακόνισμα που θα βρείτε στα καταστήματά μας, μια φυσική ντόπια κρητική πέτρα παγκοσμίου φήμης, τα γνωστά λαδάκονα, με νερό ή λάδι σε γωνία 30 μοιρών και από τις δυο πλευρές ή ένα μασάτι υψηλής ποιότητας για τη συντήρηση της κόψης.

Συντήρηση

Το μαχαίρι σας χρειάζεται μια μικρή φροντίδα για να το συντηρήσετε και να απολαύσετε την κόψη του για μεγάλο χρονικό διάστημα:

  • Ξεπλύνατε αμέσως μετά τη χρήση με ζεστό νερό και σαπούνι, στέγνωμα στον ήλιο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μη χρησιμοποιείτε ισχυρά απορρυπαντικά.
  • Για την αποφυγή τραυματισμών κατά το στέγνωμα κρατείστε πάντα το μαχαίρι από τη λαβή προς την κόψη.
  • Μην μουσκεύετε μαχαίρια με λαβές από φυσικά υλικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Κατά την αποθήκευση ενός μαχαιριού βεβαιωθείτε ότι η κόψη δεν έρχεται σε επαφή με άλλα μεταλλικά αντικείμενα(άλλα μαχαίρια-κουτάλια-πιρούνια κτλ), για να αποφευχθούν ζημιές και εκδορές στην λεπίδα.
  • Αποθηκεύστε τα μαχαίρια είτε σε μία βαλίτσα, είτε σε μια θήκη μαχαιριών, είτε σε ένα συρτάρι, είτε σε μια ξύλινη ή δερμάτινη θήκη κατάλληλη για μαχαίρια .