Kai Shun Classic Tanto Μαχαίρι Φιλεταρίσματος 20 εκ
Only 1 left in stock (can be backordered)
Κατασκευαστής: Kai
Κωδικός: DM-0734
Κατηγορία: Φιλετάρισμα
Μήκος λεπίδας: 20 εκ
Μήκος λαβής: 12,2 εκ
Υλικό λεπίδας: Ανοξείδωτο ατσάλι
Σκληρότητα λεπίδας: 61 (±1) HRC
Υλικό λαβής: Ξύλο
-
ΥΛΙΚΟ ΛΕΠΙΔΑΣ
32 Στρώματα Δαμασκηνού Ανοξείδωτου Χάλυβα 61 ± 1 HRC -
ΜΗΚΟΣ ΛΕΠΙΔΑΣ
23 εκ -
ΥΛΙΚΟ ΛΑΒΗΣ
Στρώσεις Λακαριστό Ξύλου Pakka
Περιγραφή
Οδηγίες
Ακόνισμα
Συντήρηση
Περιγραφή
Το μαχαίρι Kai Shun Classic Tanto είναι ιδανικό για φιλετάρισμα. Όλα τα ιαπωνικά μαχαίρια Kai Shun Classic Series έχουν εργονομικά σχεδιασμένη λαβή για να ταιριάζει άνετα στο χέρι σας. Οι λαβές είναι κατασκευασμένες από στρώσεις λακαριστό ξύλο Pakka. Η λεπίδα αποτελείται από 32 στρώματα ανοξείδωτου χάλυβα ο οποίος δίνει το μοναδικό και όμορφο αποτέλεσμα του Δαμασκηνού και έχει ένα εσωτερικό στρώμα V-10 χάλυβα. Ο χάλυβας αποτελείται απο 1,0 % άνθρακα, 1,5 %κοβάλτιο και σκληρότητα 61±1 HRC, έτσι είναι εξαιρετικά σκληρός και πολύ ανθεκτικός στη διάβρωση. Τα Kai Shun Classic ιαπωνικά μαχαίρια γενικής χρήσεως είναι πολύ καλά ισορροπημένα και έχουν μια μόνιμη απαράμιλλη ευκρίνεια έτσι ώστε το μαχαίρι σας θα κόβει ομαλά και αβίαστα και τις πιο δύσκολες τροφές.
Οδηγίες
Τοποθετείστε το λαδάκονο σε μία μέγγενη ή σε μία βάση από μπετόν για σταθερότητα κατά το ακόνισμα. Κρατείστε από την λαβή με το ένα χέρι και από την άκρη της κόψης με το άλλο (κυρίως δείκτη και μέσο). Εμποτίστε με νερό η λάδι μηχανής και ξεκινήστε περιστροφικές κινήσεις σε γωνία 30 μοιρών από το τέλος της κόψης ή από την μύτη της προχωρώντας από την μία άκρη στην άλλη. Εναλλάξτε τις πλευρές έως ότου μείνετε ευχαριστημένοι από την απόδοση της κόψης.
Το μικρό μέγεθος του κόκκου αλλά και η μεγάλη ευστάθεια της κρυσταλλικής δομής της πέτρας επιτρέπει
μεγάλη ταχύτητα λείανσης αλλά και την απόκτηση υψηλής ποιότητας λεπίδα. Η πέτρα μπορεί να
χρησιμοποιηθεί και για την δημιουργία άλλα και το φινίρισμα κάθε είδους λεπίδας. Η επεξεργασία της λεπίδας
από το ακόνι ακολουθεί τα κάτωθι στάδια
1. Στάξιμο λίγων σταγόνων λαδιού (οποιοδήποτε καθαρό λάδι φυτικής προέλευσης) πάνω στην πέτρα.
Προσοχή η πέτρα δεν πρέπει να είναι ποτέ στεγνή. Η παρουσία του λαδιού αποτρέπει την
απόφραξη των πόρων της πέτρας από ρινίσματα αφαιρούμενο χάλυβα
2. Τρίψιμο της λεπίδας κατά μήκος των «νερών” της πέτρας κρατώντας μια γωνία κλίσης από 20 έως
30 μοιρών. Μια γωνία κάτω των 20 μοιρών θα δημιουργήσει μια λεπίδα υπερβολικά λεπτή και
συνεπώς εύθραυστη ενώ μια γωνία μεγαλύτερη των 30 μοιρών οδηγεί σε λεπίδες βραχύχρονης
αποτελεσματικότητας . Η κίνηση του χεριού προσομοιάζει με 1 προσπάθεια να κόψουμε με το
μαχαίρι μια λεπτή φέτα από την πέτρα.
3. Επανάληψη της κίνησης προς την αντίθετη φορά και πάντα με την ίδια γωνία. Το τρίψιμο της
λεπίδας με την πέτρα πρέπει να επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί και μέχρις ότου η λεπίδα
αποκτήσει την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
Ακόνισμα
Χρησιμοποιείστε ένα αδαμάντινο εργαλείο ειδικά κατασκευασμένο για ακόνισμα που θα βρείτε στα καταστήματά μας, μια φυσική ντόπια κρητική πέτρα παγκοσμίου φήμης, τα γνωστά λαδάκονα, με νερό ή λάδι σε γωνία 30 μοιρών και από τις δυο πλευρές ή ένα μασάτι υψηλής ποιότητας για τη συντήρηση της κόψης.
Συντήρηση
Το μαχαίρι σας χρειάζεται μια μικρή φροντίδα για να το συντηρήσετε και να απολαύσετε την κόψη του για μεγάλο χρονικό διάστημα:
-
Ξεπλύνατε αμέσως μετά τη χρήση με ζεστό νερό και σαπούνι, στέγνωμα στον ήλιο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Μη χρησιμοποιείτε ισχυρά απορρυπαντικά.
-
Για την αποφυγή τραυματισμών κατά το στέγνωμα κρατείστε πάντα το μαχαίρι από τη λαβή προς την κόψη.
-
Μην μουσκεύετε μαχαίρια με λαβές από φυσικά υλικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
-
Κατά την αποθήκευση ενός μαχαιριού βεβαιωθείτε ότι η κόψη δεν έρχεται σε επαφή με άλλα μεταλλικά αντικείμενα(άλλα μαχαίρια-κουτάλια-πιρούνια κτλ), για να αποφευχθούν ζημιές και εκδορές στην λεπίδα.
-
Αποθηκεύστε τα μαχαίρια είτε σε μία βαλίτσα, είτε σε μια θήκη μαχαιριών, είτε σε ένα συρτάρι, είτε σε μια ξύλινη ή δερμάτινη θήκη κατάλληλη για μαχαίρια .